La Nocturna dona suport a la Fundació Josep Carreras per a lluitar contra la leucèmia

Cada any, la Cursa Nocturna col·labora amb un projecte solidari, i en aquesta 13a edició dóna suport a la Fundació Josep Carreras que lluita perquè la leucèmia sigui una malaltia 100% curable. 

Un cop més, la Cursa demostra el seu caràcter extraesportiu i social i ens brinda la seva part més solidària. Així doncs, l’organització dóna 1€ de cada inscripció a la Fundació, concretament al seu Programa de Pisos d’Acollida. Es basa en oferir habitatges adequats a les necessitats dels i de les pacients amb recursos econòmics limitats i/o que han de desplaçar-se lluny de la seva residència, perquè es puguin recuperar del tractament o d’un trasplantament de medul·la òssia. 

Aquests pisos es troben prop dels principals centres que realitzen trasplantaments a Barcelona i rodalies: l’Hospital Clínic, l’Hospital de Sant Pau, l’Hospital Vall d’Hebron, l’Hospital Germans Trias i Pujol i l’Hospital de Bellvitge. Aquest últim és a L’Hospitalet de Llobregat, un altre dels motius que uneix, encara més, la Cursa Nocturna, la ciutat i la solidaritat. Qui vulgui fer una aportació solidària extra, podrà adquirir amb la seva inscripció el “Dorsal 0”, per a fer una donació extra íntegra a la causa. 

Fa més de 30 anys que la Fundació Josep Carreras impulsa de forma incansable tot tipus de projectes a favor dels pacients i de la ciència, per a lluitar contra la leucèmia. A més del Programa de Pisos d’Acollida, compten amb altres projectes pioners del país. 

Un d’ells és l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras (IJC), creat al 2010 i un dels pocs centres en el món monogràficament dedicat a la leucèmia i les altres malalties oncològiques de la sang. En segon lloc, des de 1991 gestionen, en estreta col·laboració amb el sistema de sanitat públic, el registre oficial de donants de medul·la òssia a l’Estat espanyol, el REDMO. El trasplantament procedent de donant no emparentat és l’única solució curativa per a una gran part dels malalts de leucèmia, ja que només un de cada quatre disposa d’un familiar compatible.

Uneix-te a la cursa nocturna i solidària més esperada de l’any! 

Per a saber més de la 13a edició de la Cursa Nocturna, només has d’accedir al web! Des d’allà també podràs inscriure’t a les 3 modalitats de cursa que s’ofereixen: 10k, 5k i Curses Infantils!