La Nocturna contra el càncer infantil

Cada any, la Cursa Nocturna col·labora amb un projecte solidari, en aquesta ocasió és amb l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC), una associació sense ànim de lucre que treballa per a ajudar a tots els infants i adolescents amb càncer i les seves famílies. 

Un cop més, la Cursa demostra el seu caràcter extraesportiu i social i ens brinda la seva part més solidària. L’organització dóna 1€ de cada inscripció a l’AFANOC a favor de la lluita contra el càncer, a més de promocionar el “Dorsal 0”, un dorsal especial pels participants que vulguin fer una donació íntegra a l’Associació.

L’AFANOC va néixer el 1987 a partir de l’experiència vital que van viure un grup de pares i mares que es van trobar amb la situació de tenir un fill/a ingressat a l’hospital amb diagnòstic de càncer. L’associació compta amb diferents serveis i iniciatives per aquestes famílies com:

  • La Casa dels Xuklis: 25 apartaments per acollir famílies que han de viure durant un període de temps a la ciutat de Barcelona perquè el seu infant o adolescent pugui rebre tractament als hospitals de referència.
  • Suport Psicoemocional: acompanyament a les famílies, des de l’inici de la malaltia i durant tot el procés.
  • Suport Social: els professionals d’AFANOC es coordinen amb l’Administració Pública, Serveis Socials, CAPs, Ajuntaments, CADs i escoles, entitats privades i amb les Associacions de Nens amb Càncer d’arreu de l’Estat Espanyol per oferir tota l’ajuda que necessitin les famílies. Es detecten necessitats i es realitza una coordinació extrahospitalària, es capacita a les famílies per mobilitzar els recursos personals i es fa un seguiment al llarg de tot el procés.
  • Voluntariat: gestió d’un gran equip de voluntaris, pilar fonamental per l’associació. Un suport imprescindible sense el qual no seria possible portar a terme diferents projectes d’atenció i acompanyament a les famílies, tant a dins com fora dels hospitals, delegacions i La Casa dels Xuklis.
  • Grup de Joves: és un espai de trobada d’adolescents i joves dels 14 als 21 anys que han viscut de prop la realitat del càncer infantil, ja sigui en pròpia pell (en fases de manteniment, controls i/o remissió) o com a germans.
  • Presència als Hospitals: col·laboren i ofereixen diferents serveis a l’Hospital Vall d’Hebron i a Sant Joan de Déu. 
  • Escola de Formació: Compten amb escoles de formació a Barcelona, Lleida i Tarragona. En aquestes, ofereixen formació a tota persona que vulgui ser voluntària de l’associació
  • Posa’t la gorra: Un dels efectes secundaris que pateixen els infants i adolescents amb càncer, és la pèrdua del cabell i sovint es cobreixen el cap amb una gorra. Per això, han fet de les gorres el símbol de solidaritat vers tots aquests infants. La campanya “Posa’t la Gorra!” és la font principal de recursos de l’AFANOC, gràcies a totes aquestes gorres pot oferir els serveis a les famílies amb un infant o adolescent amb càncer de manera gratuïta.
  • ROCKPELSXUKLIS: aquest projecte neix amb l’objectiu de donar suport a iniciatives musicals que vulguin posar el seu granet de sorra per ajudar a totes aquestes famílies i alhora fer visible la realitat dels joves amb càncer des d’espais que els identifiquin.

És per totes aquestes iniciatives, que l’AFANOC ha estat escollida com a causa solidària de la Cursa Nocturna Ciutat de L’Hospitalet 2021. L’AFANOC en formarà part, contribuirà al seu èxit, s’implicarà en la gestió i donarà a conèixer el seu missatge, la seva identitat i les seves accions.

Uneix-te a la cursa solidària més esperada de l’any i posa el teu gra de sorra a la lluita contra el càncer! Recorda que per cada inscripció, l’organització dóna 1 euro a l’Associació o, si ho prefereixes, pots optar per fer-te amb el “Dorsal 0” i fer la donació íntegra!

Per inscriure’t a la cursa només has d’accedir a aquest enllaç i seguir els passos:) Esperem que tinguis, com nosaltres… Desig de Nocturna!