La Cursa Nocturna de L’Hospitalet aplega més de 3.600 persones

  • L’edició del 2022 omple la ciutat d’un ambient festiu i esportiu
  • S’ha aconseguit un total de 3.600 inscrits i s’han recaptat 4.008 euros per l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB)

El passat dissabte 14 de maig la Ciutat de L’Hospitalet es va omplir d’un ambient festiu gràcies a la 12a edició de la Cursa Nocturna, que es va celebrar amb més ganes que mai després que els últims dos anys la seva celebració es veiés afectada per la crisi sanitària. Enguany, la cursa ha estat tot un èxit. Ha comptat amb la participació de 3.600 runners, una organització admirable i un públic entregat al màxim. 

En aquesta edició de 2022, la Cursa ha recuperat els circuits 5k i 10k: urbans i nocturns, amb un recorregut planer, amable i assequible per a tot tipus d’esportista. I no només això, sinó que també s’han recuperat les activitats infantils, amb més de 300 infants; els concerts, la tradicional fideuà i el millor ambient lúdic i esportiu de l’acte.

El tret de sortida va ser a les 20:30h a la Plaça Europa i el va fer Núria Marín, alcaldessa de L’Hospitalet. Des del primer moment, tant els corredors i corredores com el públic, van demostrar les ganes de gaudir que hi havia en aquesta edició. Només 15 minuts i 3 segons després del tret de sortida, va arribar el primer guanyador, Alejandro Rodríguez, que va disputar el circuit 5k. En la categoria femenina 5k, la guanyadora va ser Zoya Naumov, que va fer el recorregut en 16 minuts i 38 segons. En els 10k, el guanyador va estar Jorge Cano, amb un temps de 31 minuts amb 47 segons i la guanyadora Txell Jarque, amb 35 minuts i 43 segons.

Com és habitual, la Nocturna ha continuat amb la seva part solidària. Aquest 2022, l’objectiu de la prova era donar suport a l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) en la creació d’espais de benestar per a totes les persones professionals que en formen part. L’organització ha donat 1€ de cada inscripció al HUB, a més de promocionar el “Dorsal 0”, un dorsal especial pels participants que volien fer una donació íntegra. Amb tot això, es van recaptar un total de 4.008 euros, una xifra que va deixar a tots els assistents sense paraules. Amb aquesta col·laboració es reafirma el caràcter extraesportiu i social d’una prova que les persones participants i la Ciutat de L’Hospitalet en poden sentir pròpia.

En definitiva, ha estat un esdeveniment únic que quedarà marcat en la memòria de tots els assistents gràcies a la feina feta per part de l’Ajuntament de L’Hospitalet, els voluntaris, l’organització i els patrocinadors oficials de la cursa:  Gran Via 2, Aigües de Barcelona, VARTA AG, Autovivo, Aedas Homes, Diario Sport, Decathlon de Gran Via 2, l’Hospital Universitari de Bellvitge i Tandem Projects, així com el suport institucional de la Diputació de Barcelona.