La Nocturna 2024 dona suport a la Gasol Foundation per a la promoció dels hàbits saludables entre els nens i nenes

Un any més, la Cursa Nocturna de L’Hospitalet col·labora amb un projecte solidari com a esdeveniment social i popular de referència. En aquesta 14a edició, la Gasol Foundation és la iniciativa a què es donarà suport en la seva missió de prevenció de l’obesitat infantil i promoció del benestar d’infants joves i famílies a través dels hàbits saludables -l’activitat física i esport, l’alimentació, les hores de son i el benestar emocional.

Amb unes xifres d’obesitat que no paren de créixer a tot el món, ningú està exempt del risc de créixer amb excés de pes. Segons la World Obesity Federation, el nombre de nens i nenes vivint amb obesitat arreu del món augmentarà dels 158 milions a més de 250 milions en els pròxims 10 anys. A Espanya, un de cada tres nens i nenes presenta excés de pes, segons l’estudi PASOS de la Gasol Foundation.


Per contribuir a revertir aquesta tendència i impulsar la missió de la fundació, la Cursa Nocturna donarà 1 euro de cada inscripció a l’entitat. A banda, durant el procés d’inscripció oferim la possibilitat d’augmentar la col·laboració individual mitjançant el Dorsal Solidari, amb una aportació extra de 10 euros destinats íntegrament a les iniciatives de la Gasol Foundation.


‘LA GALÀXIA SALUDABLE’

Amb projectes com els Programes SAFALÍN i PRESAFALÍN o el Programa SISME per convertir l’Educació Física en epicentre d’un terratrèmol saludable que abasti tota la comunitat educativa, i en què hi participen 4 escoles de L’Hospitalet, la Gasol Foundation s’ha consolidat com a referent pel que fa a la promoció d’estils de vida saludables entre els nens i nenes arreu del món.


En tots els seus programes la Gasol Foundation utilitza la metàfora de ‘la Galàxia Saludable’ per tal de fer de l’aprenentatge sobre hàbits saludables una matèria de lleure i divertida. Cada planeta representa un dels 4 pilars per viure de manera saludable: l’activitat física i l’esport, l’alimentació, les hores de son i el benestar emocional.
I és, precisament, aquesta Galàxia Saludable que connecta perfectament la Cursa Nocturna amb la Gasol Foundation. Volem posar al centre a tots els participants de la Nocturna, fent que siguin els i les protagonistes de la nit. Persones normals, del carrer, es converteixen en estrelles un cop a l’any gràcies a la Nocturna!