La Cursa Nocturna de L’Hospitalet aplega 2500 persones

• L’edició del 2021 omple la ciutat d’un ambient festiu i esportiu
  • S’ha aconseguit un total de 2500 inscrits i s’han recaudat 4000 euros per l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC)

El passat dissabte 9 d’octubre L’Hospitalet es va omplir d’un ambient festiu gràcies a l’11 edició de la Cursa Nocturna després que la passada edició quedés suspesa degut a la pandèmia.

Enguany, la cursa ha estat tot un èxit. Ha comptat amb la participació de 2500 corredors, una organització admirable i un públic entregat al màxim.

En aquesta edició de 2021, la Cursa ha optat per un circuit de 5K i sortides esglaonades per tal de garantir totes les mesures de seguretat i adaptar-se a les normatives vigents contra la pandèmia.

El tret de sortida va ser a les 20:00h a la Plaça Europa i el va fer Núria Marín, alcaldessa de L’Hospitalet. Des del primer moment, tant els corredors com el públic, van demostrar el desig de nocturna que hi havia en aquesta edició.

Només 14 minuts i 22 segons després del tret de sortida, va arribar el primer guanyador, Alejandro Rodríguez. En la categoria femenina, la guanyadora va ser Oda Hove, que va fer el recorregut amb 16 minuts i 56 segons.

Com és habitual, la Nocturna ha seguit amb la seva part solidària. Aquest 2021, l’objectiu ha estat posar en valor la tasca de l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC), una associació sense ànim de lucre que treballa per a ajudar a tots els infants i adolescents amb càncer i les seves famílies. L’organització ha donat 1€ de cada inscripció a l’AFANOC a favor de la lluita contra aquesta malaltia, a més de promocionar el “Dorsal 0”, un dorsal especial pels participants que volien fer una donació íntegra a l’Associació. Amb tot això, es van recaudar un total de 4000 euros, una xifra que va deixar a tots els assistents sense paraules.  Amb aquesta col·laboració es reafirma el caràcter extraesportiu i social d’una prova que les persones participants i la ciutat de L’Hospitalet es poden sentir pròpia.

En definitiva, ha estat un esdeveniment únic que quedarà marcat en la memòria de tots els assistents gràcies a la feina feta per part de l’Ajuntament, els voluntaris, l’organització i els patrocinadors oficials de la cursa: Sport, Aigües de Barcelona, Autovivo, Decathlon i Aedas Homes.