Tot a punt per la 10a Cursa Nocturna Sport Ciutat de L’Hospitalet

  • L’esdeveniment tindrà lloc el dissabte 13 d’abril amb l’objectiu d’aconseguir un nou èxit esportiu i commemorar la desena edició
  • La cursa, que es fa a l’entorn de la plaça d’Europa i del Districte Econòmic, s’ha consolidat com un referent esportiu i lúdic per a les persones habituals d’aquestes proves
  • Per celebrar el desè aniversari, hi haurà un pastís i sorpreses en acabar la cursa

La 10a Cursa Nocturna Sport Ciutat de L’Hospitalet es farà el dissabte 13 d’abril, a partir de les 20.30 hores, a l’entorn de la plaça d’Europa i del Districte Econòmic. Aquesta edició serà especial, ja que serà la número 10, raó per la qual aquest any hi haurà sorpreses quan acabi la cursa. La Nocturna de L’Hospitalet ha esdevingut un referent per a les persones habituals d’aquestes proves i com a trobada esportiva i lúdica que aplega milers de participants a l’entorn de la plaça d’Europa. La cursa es va presentar aquest dijous i hi va intervenir el tinent d’alcaldia d’Esports i Joventut, Cristian Alcázar, i representants dels patrocinadors de la prova.

Els participants es poden inscriure fins al 10 d’abril a través del web, i presencialment, al Poliesportiu Municipal de Bellvitge i a la botiga Decathlon del Centre Comercial Granvia 2, fins al 7 d’abril. El termini d’inscripció es tancarà abans si s’arriba als 6.000 participants, el màxim de corredors. Els preus de les inscripcions van dels 11 als 16 euros, i inclouen un euro d’aportació a la causa solidària.

La Nocturna de L’Hospitalet consta de dues proves, una de 10 quilòmetres i l’altra de 5 quilòmetres, que transcorren per un circuit urbà accessible per a tothom, homologat per la Federació Catalana d’Atletisme, amb la plaça d’Europa com a punt de sortida i arribada. El recorregut de la prova més llarga passarà per la trama urbana de la ciutat, pels barris de Santa Eulàlia i del Centre. L’edat mínima per participar-hi és de 14 anys en la prova de 5 quilòmetres i de 16 anys en la prova de 10 quilòmetres.

Per segon any, la cursa inclou un espai infantil. A la plaça d’Europa s’instal·larà un espai destinat a infantspatrocinat per Aedas homes, en el qual, entre les 18 i les 20 hores, es faran diferents proves atlètiques, com ara salt de longitud, llançament de pes i curses de velocitat. Per participar-hi cal fer inscripció on line, gratuïta, abans del 10 d’abril, amb un límit de 400 places.

L’avituallament, com l’any passat, anirà a càrrec d’Aigües de Barcelona per als punts d’hidratació al quilòmetre 5 i a l’arribada, en una aposta pel compromís amb la reducció de residus i la protecció del medi ambient.

Els corredors disposaran de servei de guarda-roba, dutxes i vestuari, aparcament gratuït (limitat a la capacitat), calaixos de sortida, cronometratge automàtic i resultats immediats, assegurança mèdica, assistència sanitària i avituallament. Tots els participants podran gaudir d’un massatge quan acabi la cursa.

La bossa del corredor, que inclou el dorsal personalitzat, xip, samarreta tècnica i obsequis dels col·laboradors, es podran recollir a la Fira del Corredor, que es farà el divendres 12 d’abril de 15 a 21 hores, i el dissabte 13 d’abril de 10 a 19.30 hores. La Fira estarà ubicada a l’aparcament de la planta baixa del Centre Comercial Gran Via 2.

Quan acabi la prova, tots els assistents podran gaudir d’una degustació d’un plat de carbohidrats i un refresc. Per commemorar el desè aniversari hi haurà pastís, actuació musical en directe del grup Olaf y los Bidones i sorpreses per a tots els presents.

La prova l’organitza l’Ajuntament de L’Hospitalet i compta amb el patrocini del diari Sport, el Centre Comercial Granvia 2, Aigües de Barcelona, Aedas Homes i Jeep Turiauto. També hi col·laboren la Diputació de Barcelona,  Decathlon, Centre de Fisioteràpia Toni Bové i Voluntaris L’H.

El vessant solidari de la cursa

Cada any, la Cursa Nocturna de L’Hospitalet col·labora amb una causa solidària. El preu d’inscripció d’ambdues proves inclou la donació d’1 euro solidari que aquest any estarà destinat al projecte de l’Hospital de Sant Joan de Déu per construir el SJD Pediatric Cancer Center, el que serà el centre més gran d’Europa per lluitar contra el càncer infantil i que vol esdevenir un referent mundial en investigació i tractament.

També podeu seguir la cursa a les nostres xarxes socials: