Tot a punt per la 9ª edició de la Cursa Nocturna Sport Ciutat de L’Hospitalet

La 9ª edició de la Cursa Nocturna Sport Ciutat de L’Hospitalet es va presentar ahir de forma oficial. Ja sabem tots els detalls del certàmen, inclòs el disseny de la samarreta d’aquest any: una samarreta tècnica de la marca 361º (One Degree Beyond). El 14 d’abril a les 20.30h és la data i l’hora marcades per una trobada que ja s’ha convertit en una cita ineludible per als corredors de L’Hospitalet i voltants, i que aquest any, a més, s’emmarca en les Festes de la Primavera.

A la presentació oficial, que va tenir lloc ahir, hi van assistir el tinent d’alcalde de Benestar i Drets Socials, Cristian Alcázar, el director de màrqueting del Centre Comercial Gran Via 2, Rafael Gargallo, la directora de la zona de Llobregat Nord d’Aigües de Barcelona, Marta Salamero, la directora d’estratègia de l’IDIBELL, Marina Rigau, i els representants d’Aedas Homes, Raúl Cervero, i de Linkmotor, Alicia Lafuente.

Presentació de la 9ª Cursa Nocturna Sport Ciutat de L’Hospitalet. Autor: Rafa Pérez

Novetats

Per començar, la cursa s’avança aquest any trenta minuts, de forma que començarà a les 20.30h a la plaça Europa. També, com a novetat, hi haurà activitats gratuïtes per als més petits (patrocinades per Aedas Homes) que seran no competitives. Seran diferents proves, com salt de llargada, llançament de pes o curses de velocitat. Els pares podeu apuntar-los en aquest enllaç, si encara no ho heu fet. Hi ha 350 places i el 10 d’abril és el darrer dia per fer-ho.

Aquest any, a més, la música que soni abans de la sortida, l’haureu escollit vosaltres: hem reunit més de 170 cançons motivadores gràcies a la vostra participació en el concurs de cançons que us animen a córrer. Aviat farem pública la llista perquè us entreneu amb els temes seleccionats.

Una altra de les novetats és la causa solidària. Aquest any s’aposta per ajudar els joves investigadors, perquè puguin convertir-se en els científics del futur sense obstacles. La causa és el programa ‘Fitxa talent’ de lInstitut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL). Es reuniran fons per beques de formació a les àrees de càncer, neurociències i medicina translacional. Un euro de la inscripció es destinarà a la causa. Aquí teniu més informació.

Els joves investigadors de l’IDIBELL, la causa solidària d’enguany. Autor: Rafa Pérez

També és novetat d’aquesta novena edició la col·laboració amb Aigües de Barcelona, per als punts d’hidratació en el quilòmetre 5 i en l’arribada, en una aposta pel compromís amb la reducció de residus i la protecció del medi ambient.

L’espot d’aquest any, així mateix, ha estat el més motivador de la història de la cursa. Si l’any passat es va apostar per l’humor, en aquesta edició s’ha buscat la motivació i la passió per córrer. Els ballarins de L’Hospitalet, Street Squad, han protagonitzat el vídeo, que té com a lema “el running et fa volar”.

Els clàssics

De nou, es podran córrer dues distànciaes: 5 o 10 quilòmetres, que transcorreran per punts emblemàtics de la ciutat, com Gran Via 2, el barri de Santa Eulàlia o el Centre. Serà, en ambdós casos, un circuit homologat per la Federació Catalana d’Atletisme. Les inscripcions continuen obertes (amb preus d’entre 11 i 16 euros). Es tancaran en arribar als 6.000 corredors. Pots inscriure’t aquí.

Com sempre, hi haurà premis i obsequis per tots els participants, que comptaran amb una Bossa del Corredor plena de sorpreses. Es manté, de igual forma, la fideuà de cada any, que s’oferirà a tots els corredors inscrits un cop acabada la cursa. A més del sopar, hi haurà música en directe, amb la presència d’una banda de rock i dj. Després de l’esforç realitzat, el premi serà aquesta part més festiva, com cada any.

Així serà la samarreta tècnica d’aquest any. Autor: Rafa Pérez

Com en edicions anteriors, es faran dos concursos fotogràfics a Instagram: un previ a la cursa, on es preguntarà als participants en quins llocs els agrada entrenar-se per La Nocturna, i un altre amb les imatges que hagin pres durant la competició. Els premis dels guanyadors els aportarà, un any més, Hyundai Linkmotor, i consistiran en un cap de setmana amb el Hyundai Kona i un sopar per dues persones al restaurant Baskonia del Centre Comercial Gran Via 2.

Els participants, així mateix, disposaran de diferents serveis: guarda roba, dutxes, vestuaris, assegurança mèdica, assistència sanitària, massatges, avituallament i aparcament gratuït. I el dilluns 9 d’abril a les set de la tarda, podran assistir a un entrenament gratuït cortesia del Decathlon de Gran Via 2.

¡Ens veiem a la sortida!