Causa solidària – 8a Cursa Nocturna Ciutat de L’Hospitalet
10950
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-10950,mkd-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,burst-ver-1.2, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2,vc_responsive
 

Causa Solidària

 

 

Respirar ens costa molt. Ajuda'ns! Associació Catalana de Fibrosi Quística

Per què et proposem col·laborar?

Són moltes les curses i altres activitats esportives que avui dia s’organitzen amb una doble finalitat: pràctica d’esport i recaptació per a causes benèfiques.

En aquest cas, la donació d’1 € solidari en aquesta edició de la Cursa Nocturna Ciutat de L’Hospitalet és totalment opcional, valorable i assequible per a tots els corredors.

Enguany, amb la teva aportació contribuiràs a fer realitat un projecte de l’Associació Catalana de Fibrosi Quística.


Qui són l’Associació Catalana de Fibrosi Quística? 

L’Associació Catalana de Fibrosi Quística, es constituí l’any 1988, a partir d’un grup de pares d’afectats d’aquesta malaltia que veieren els avantatges de col·laborar junts en benefici dels pacients i les seves famílies.

A l’ACFQ desenvolupen, promouen i financen la investigació de la malaltia, sobretot la investigació de la teràpia gènica. S’encarreguen també de divulgar la malaltia per donar-la a conèixer, per la qual cosa elaboren programes educatius que inclouen conferències, grups de suport o fulls informatius i campanyes per recaptar fons.


On es destinen els seus recursos?

Els seus recursos van destinats a millorar la qualitat de vida, el tractament i la investigació i recolzen a les tres unitats de referència de Catalunya: l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, l’Hospital Sant Joan de Déu i l’Hospital de Sabadell-Parc Taulí. Així mateix, donen suport als grups de recerca en FQ que treballen als centres d’investigació: l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL).


Què és la Fibrosi Quística?

La Fibrosi Quística (FQ) o Mucoviscidosi és una malaltia genètica-hereditària que afecta a diferents òrgans, sobre tot als pulmons i pàncrees, ocasionant una patologia greu de tipus evolutiu, que fa que l’esperança de vida es vegi limitada.


Quan es manifesta i què comporta la Fibrosi Quística?

La FQ està present des de la concepció i acostuma a manifestar-se en els infants, encara que n’hi ha que no es diagnostiquen fins a joves o adults.

Les persones afectades de FQ tenen moltes probabilitats de patir pneumònies i trastorns digestius al llarg de la seva vida. Per tal d’evitar-ho, s’han de sotmetre contínuament a fisioteràpia respiratòria, medicació i han de tenir molta cura de l’alimentació.


Com es tracta la Fibrosi Quística?

La FQ no té un tractament curatiu, encara que en els últims deu anys s’ha avançat moltíssim i el camí per trobar-lo és cada dia més a prop. La recerca genètica ha permès identificar el gen alterat.

La teràpia gènica és una de les vies més prometedores de tractament, però n’hi ha d’altres com les de tipus farmacològic, els transplantaments i d’altres possibilitats en que treballen els metges i investigadors.


Quin és el projecte al qual es destina l’aportació solidària de la cursa?

L’aportació solidària es destinarà a contribuir a la lluita contra la fibrosi quística, mitjançant el suport als dos grups de recerca bàsica en FQ que hi ha a Catalunya.  Aquests grups treballen en la genómica funcional per desenvolupar noves estratègies terapèutiques, i en noves teràpies antimicrobianes per combatre les infeccions.

  • Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL). Investigador principal: Dr. Josep Maria Aran.
  • Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC). Investigador principal: Dr. Eduard Torrents.

 

A més del suport quotidià a les unitats de referència: Vall d’Hebron, Sant Joan de Déu i Parc Taulí.

 

 Més informació

Associació Catalana de Fibrosi Quística

Passeig Reina Elisenda de Montcada, 5 (Barcelona)

Tel. 93 427 22 28

fqcatalana@fibrosiquistica.org

www.fibrosiquistica.org