Gran èxit de La Nocturna 2017 amb 4.829 corredors arribats a meta!

La cursa aconsegueix recaptar 1.500 euros solidaris per finançar projectes contra la fibrosis quística

Moltes gràcies, runners! Gràcies a vosaltres, La Nocturna ha tornat a ser un èxit. En aquesta vuitena edició, un total de 4.829 corredors van arribar a la meta a la Cursa Nocturna Sport Ciutat de L’Hospitalet, i la donació voluntària d’1 euro solidari ha permès recaptar 1.500 euros per finançar projectes de l’Associació Catalana de Fibrosis Quística.

Cursa de 10 quilòmetres

El guanyador dels 10 quilòmetres va ser l’atleta de categoria promesa Youssef Fateh (ISS L’H Atletisme), que va detenir el cronòmetre en 31:21. Deu segons després va creuar la línia d’arribada dels 10 quilòmetres Carles Montllor (La Sansi). El tercer classificat va ser l’atleta independent Jamal Ouacha, a més d’un minut del temps del guanyador.
La classificació femenina va estar encapçalada per Jessica Bonet (Run4you), que va marcar un temps de 38:30, seguida de Francesca Sist (CM Segueix-me), que va arribar a 55 segons de la guanyadora, i de l’atleta independent María Clotilde Soriano.

Cursa de 5 quilòmetres

A la cursa de 5 quilòmetres, el guanyador va ser Alejandro Rodríguez (ISS L’H Atletisme), amb un temps de 15:24, seguit de Guillem Fernández (Jab Berga) a 22 segons, i de Nacho Càceres (Castillejos&Càceres) a 29 segons.
A la classificació femenina, la guanyadora va ser Núria Cascante (Jab Berga) amb un temps de 18:43, seguida de Shirley Kap (La Borsa del Corredor) a 17 segons, i de Laura González, a aproximadament un minut.

Fons per combatre la fibrosis quística

La causa solidària d’aquest any ha estat destinada a recolzar projectes de l’Associació Catalana de Fibrosis Quística, mitjançant la donació voluntària i opcional d’1 euro. El total de la recaptació ha estat d’1.500 euros.

Curiositats

Com a curiositat d’aquesta edició podem esmentar la participació en la cursa del candidat a la secretaria del PSOE, Pedro Sánchez, que va acabar la cursa de 10 quilòmetres amb un temps de gairebé una hora, i a la posició 1.800.

La primera campanya amb youtubers

Aquesta edició també ha comptat amb la novetat que diversos youtubers s’han bolcat amb La Nocturna, animant en els seus vídeos a que molts corredors professionals i novells s’inscrivissin.
A ningú va deixar indiferent el ‘Runnerdance’ de l’actor i youtuber de L’Hospitalet Alfonso El Mora qui, en el seu videoclip dedicat a la Nocturna, explica l’altra cara –també divertida- del món runner. El Mora, que també ha estat un dels protagonistes de l’espot d’aquesta edició, demanava en el seu vídeo que apadrinéssim un runner, i que siguem comprensius amb ell quan no guanya les carreres.

L’entrenador i youtuber Javier Ordieres, qui sempre recomana que cada persona sigui capaç “de trobar el seu propi Everest”, va recomanar “l’experiència diferent” de córrer la Nocturna, sobre la qual destaca la “genial” idea que tingui una part solidària per finançar projectes de l’Associació Catalana de Fibrosis Quística.

L’entrenador i youtuber Carlos de Moreno, per la seva banda, recentment triat de nou com un dels 10 runners més influents d’Espanya, va donar diversos consells professionals per escalfar correctament en el seu vídeo `Què fer abans de començar a córrer’.

L’entrenadora, nutricionista i influencer Anabel Ávila també va aprofitar un dels seus entrenaments de crossfit per animar a anar a la Nocturna, carrera que li va cridar l’atenció per celebrar-se de nit, i posant l’accent en la seva opció solidària.

Un espot amb amor i vida saludable

L’espot d’aquest any ha estat un petit curtmetratge sobre la importància de portar una vida saludable i de buscar una bona motivació per ser menys sedentaris i aconseguir que l’esport formi part de les nostres vides.


El protagonista de l’espot ha estat el popular youtuber de L’Hospitalet Alfonso El Mora, qui descobreix que ha d’abandonar hàbits poc saludables després que dues persones es creuin inesperadament en el seu camí. Una d’aquestes persones és Mercedes –mare d’Alfonso ElMora en la vida real-, el paper de la qual ha tingut una enorme rellevància per involucrar a diferents generacions en el vídeo promocional de la cursa. Pel mateix motiu hem comptat amb Bet Jené, model i ex alumna de Francina Models Academy, qui encarna la vida sana i esportiva. El toc més esportiu ha estat a càrrec de Rubén Barragán, qui interpreta el paper d’entrenador, treball que també exerceix en la vida real en Llop Gestió de l’Esport. De la realització s’ha encarregat Raúl Martínez.

L’espot es va gravar íntegrament a L’Hospitalet de Llobregat, i volem agrair les facilitats aportades pel Centre Comercial Gran Via 2, Carrefour, Decathlon, Hyundai Linkmotor i el Poliesportiu Municipal del Centre per cedir-nos les seves instal·lacions i serveis per a l’enregistrament.

Esperem trobar-nos de nou l’any que ve en La Nocturna!

2.663 Replies to “Gran èxit de La Nocturna 2017 amb 4.829 corredors arribats a meta!”