DÓNA UN EURO I AJUDARÀS ELS MALALTS DE FIBROSI QUÍSTICA

Fibrosi quística

Com ja sabeu, som més que una cursa. En aquesta nova edició tornem a apostar per donar suport a una causa solidària, perquè creiem que la pràctica de l’esport i de la vida saludable són qualitats que es poden compaginar molt bé amb ajudar les persones que, malauradament, pateixen malalties.

Des de la Cursa Nocturna Ciutat de L’Hospitalet hem volgut donar suport, aquest any, a l’Associació Catalana de Fibrosi Quística. Aquesta associació va arrencar un llunyà 1988 quan un grup de pares afectats d’aquesta malaltia van voler col·laborar junts per beneficiar els pacients i les seves famílies. Des de llavors, aquesta associació desenvolupa, promou i finança la investigació d’aquesta malaltia, alhora que la divulga per donar-la a conèixer.

La fibrosi quística o mucoviscidosi és una malaltia genètica-hereditària que afecta diferents òrgans, sobretot als pulmons i pàncrees, ocasionant una patologia greu de tipus evolutiu, que fa que l’esperança de vida es vegi limitada. Es calcula que un de cada 5.600 nadons neix afectat de la malaltia. Això vol dir que, a Catalunya, cada any neixen 20 nens afectats de fibrosi quística. És la malaltia hereditària més freqüent.

Les persones afectades de fibrosi quística tenen moltes probabilitats de patir pneumònies i trastorns digestius al llarg de la seva vida. Per tal d’evitar-ho, s’han de sotmetre contínuament a fisioteràpia respiratòria, medicació i han de tenir molta cura de l’alimentació.

Per aquest motiu, et demanem el teu suport. En el moment de fer la inscripció a la Cursa Nocturna, el donarem l’opció lliure i voluntària de donar 1 euro solidari per l’Associació Catalana de Fibrosi Quística, que es destinarà al finançament d’un dels seus projectes. Amb aquesta quantitat tan assequible ajudaràs a millorar la qualitat de vida d’aquestes persones, alhora que col·laboraràs a finançar tractaments i la investigació d’aquesta malaltia.

Podeu consultar més informació sobre aquest projecte aquí, visitar el web de l’associació o visitar-la a la seva seu, al Passeig Reina Elisenda de Montcada número 5.

http://www.fibrosiquistica.org/es

2.598 Replies to “DÓNA UN EURO I AJUDARÀS ELS MALALTS DE FIBROSI QUÍSTICA”