La Nocturna es bolca en la prevenció del càncer de mama a través de la pràctica esportiva

Activitat física, dieta i excés de greix. Aquests semblen ser els principals marcadors predictius en les dones que presenten un major risc de tornar a desenvolupar càncer de mama un cop han passat pels tractaments habituals, a part del factor genètic. Per això, el projecte d’investigació PREDICOP, de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge IDIBELL, pretén demostrar com els hàbits de vida saludables poden millorar el futur de les dones afectades.

La Cursa Nocturna Ciutat de L’Hospitalet es bolca en la seva setena edició en la prevenció del càncer de mama a través de la pràctica esportiva en recolzar aquest estudi innovador a través de la causa solidària. Com pots col·laborar? En el moment de formalitzar la teva inscripció per a La Nocturna et donem l’opció de fer una donació d’1 € solidari de manera totalment opcional, una aportació assequible per a tots els corredors.

PREDICOP és un assaig que es duu a terme des de diversos centres i que inclòs a 2.108 dones de Catalunya, d’entre 18 i 75 anys, que ja han passat per un tractament estàndard contra el càncer de mama. Les participants, que reben un tractament basat en la prescripció d’exercici físic i control de la nutrició, seran objecte de seguiment durant quatre anys amb la intenció de demostrar la relació entre un estil de vida saludable i la millora del pronòstic del seu càncer, la seva qualitat de vida i, en definitiva, la seva supervivència.

[no_blockquote text=”Ajudar a la investigació del càncer de mama, un dels teus reptes per a La Nocturna!” show_border=”yes” show_quote_icon=”yes” quote_icon_font=”with_icon” left_padding=”0″ quote_icon_size=”74″ border_width=”1″]

La causa solidària recolza un projecte innovador, ja que no existeixen fins ara resultats sòlids sobre l’efecte combinat de la dieta i l’activitat física en la recurrència del càncer de mama. Quan els investigadors ho arribin a concloure ens proporcionaran les eines i recomanacions d’estil de vida que tindran un impacte clar i a curt termini en la vida de les dones que han sofert càncer de mama.

Estrenar-te en una cursa nocturna, consolidar-te com a runner, batre una nova marca… Tots tenim un repte per a La Nocturna. Ser solidaris és un d’ells!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà