Existencialisme i ’running’

“És quan fas les paus amb els teus pares que et converteixes en pare”. Breus i intenses reflexions sobre la vida en parella, el sexe, el matrimoni, l’amor filial, la maternitat, la depressió… i fins i tot l’origen de l’Univers! enriveten el brillant curtmetratge The Runners, produït per Banyak Films i projectat en diversos festivals cinematogràfics.

En aquesta pel·lícula de 12 minuts, corredors anònims se sinceren davant una càmera sense deixar de córrer. I ho fan amb tota naturalitat, amb una autenticitat que emociona. El resultat és un bell mosaic de petits fragments de vides relatats pels seus protagonistes.

Els creadors d’aquest curt, Ivo Gormley i Matan Rochlitz, van filmar en parcs de Londres persones que corrien soles i aparentment embadalides. Inesperadament, quan aquests desconeguts els aborden al carrer amb una càmera, una bicicleta i un carret enganxat i els formulen preguntes impertinents, els corredors els obren el seu cor.

“Volíem intentar comprendre què hi ha en les ments dels corredors mentre avancen pels carrers. Què els empeny a córrer i què podem esbrinar sobre nosaltres mateixos interrompent-los en aquest moment de vulnerabilitat i claredat. […] Estarien distrets; potser podíem preguntar-los sobre qüestions que d’una altra manera no seria possible. Potser seria una manera diferent de tractar alguns grans temes existencials.”, explica Ivo Gormley al diari The Guardian.

Si ets dels que pensen que córrer no és només una activitat física i que t’ajuda a eixamplar l’esperit, busca deu minuts d’on sigui per gaudir d’aquesta petita joia. A més, pot ser una bona manera d’encarar el compte enrere per a #lanocturnalh. The Runners és per a tu. Al cap i a la fi, tu també ets un d’ells.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà